Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος τιμήθηκε για τον «Αλιέα» και το συγγραφικό του έργο – Παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Δευ, 29/01/2018 - 23:24
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Η Ένωση Δημοσιογράφων – Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, αποτιμώντας την 50ετή ενασχόληση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου (πριν καν εισέλθει στην ιεροσύνη) με το εκκλησιαστικό περιοδικό της μητρόπολης «ο Αλιεύς», το οποίο εκδίδεται αδιάκοπα από το 1968 καθώς και το συγγραφικό του έργο κατά τη διάρκεια της ιεροσύνης και αρχιεροσύνης του, τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της, παραδίδοντας του ως βραβείο τον ασημένιο σταυρό.


Στην κατάμεστη αίθουσα των γραφείων της Ένωσης στην Αθήνα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην «50ετή, αδιάκοπη, αυθεντική και αδιατάραχτη φιλία τους» και πλήθους επισήμων προσώπων, εκπροσώπων των ΜΜΕ και ευσεβών Αρκάδων, ο ποιμενάρχης μας δέχθηκε με την χαρακτηριστική του σεμνότητα και μετριοπάθεια την διάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν αξίζω να τιμώμαι ως συγγραφέας ή ως δημοσιογράφος, εγώ απλώς προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να αναδεικνύω τα όμορφα και σπουδαία που άλλοι γράφουν, γύρω από τον λόγο του θεού και την επιστήμη, προκειμένου να παρέχονται στους ανθρώπους και να τους διαφωτίζουν».


Παρόλα αυτά ο Σεβασμιώτατος, με συγκίνηση θυμήθηκε τα χρόνια της νεότητας του, όταν ο μακαριστός προκάτοχός του μητροπολίτης Θεόκλητος, τον είχε καλέσει μαζί με ομάδα κληρικών και εκπαιδευτικών στο γραφείο του για να του αναθέσει την έκδοση του «Αλιέα». Ανέφερε ονομαστικά έναν-έναν από την τότε συντακτική ομάδα. Η εκδήλωση που περιλάμβανε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης, απέκτησε κι επιπλέον αρκαδικό ενδιαφέρον αφού το φλουρί έπεσε στον παριστάμενο βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στην τιμητική βραδιά παραβρέθηκαν ακόμα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Γιώργος Παπαηλίου, Θ. Φορτσάκης, Ν. Κεραμέως, Κ. Κατσίκης, ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Δημ. Κωστόπουλος, ανώτατοι δικαστικοί και αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Γιώργος Παπούλιας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio