«Μπαλάκι» οι εκπαιδευτικοί στην Αρκαδία - Πολλά κενά στα σχολεία (vid)

Πέμ, 07/11/2019 - 10:29
Image

Μία διαμαρτυρία με δύο προεκτάσεις πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας στην Τρίπολη από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Και κάνουμε λόγο για δύο προεκτάσεις, αφού ο χαρακτήρας της διαμαρτυρίας είχε να κάνει και με τα εσωτερικά της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, όπου, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση, υπάρχει σφιχτός εναγκαλισμός της ΔΑΚΕ με το προεδρείο της ΕΛΜΕ, καθώς η απόφαση που ελήφθη στη συνέλευση της ΕΛΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας δεν εφαρμόστηκε, αλλά από την άλλη, και το πιο σημαντικό είναι αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ότι ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί έχουν γίνει «μπαλάκι».

Ο κ. Γιαννόπουλος Ανδρέας, εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, είπε στους δημοσιογράφους:

«Υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης, πήραμε την πρωτοβουλία ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, και οι στόχοι που έχει είναι πολύ συγκεκριμένοι, καθώς αφορά στην αξιοπρέπεια, στην καθημερινότητα και στους όρους εργασίας του κάθε εκπαιδευτικού. Ειναι φως φανάρι, είναι δεδομένο, ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ αδικεί συναδέλφους, δεν εφαρμόζει τον Νόμο των τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καραμπινάτες αδικίες σε συναδέλφους και πολλές αμφισβητήσεις σε αποφάσεις. Πήραμε την πρωτοβουλία να καταδικάσουμε αυτή την πρακτική και να το θέσουμε υπόψη του διευθυντή Εκπαίδευσης. Καταγγείλαμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που δεν εφάρμοσε την απόφαση που έλαβε, και είδαμε ποιος είναι ο ρόλος της ΔΑΚΕ, που παίζει το παιχνίδι της διοίκησης. Θα φτάσουμε την κατάσταση στο τέρμα, ώστε κάθε συνάδελφος να αισθάνεται ασφαλής στον χώρο του».

«Υπάρχει το φαινόμενο αρκετοί συνάδελφοι να μην συμπληρώνουν ωράριο στην οργανική τους ή να είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Η κατάσταση αλλάζει. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που λέει πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ έχουμε το φαινόμενο, μετά από τις 23 Αυγούστου να μην έχει ανακοινωθεί κανένα λειτουργικό κενό, και από τότε ως σήμερα τα κενά είναι διπλά.»

Κάθε συνάδελφος πρέπει να γνωρίζει τη σειρά του, τα μόριά του και τα κενά.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Νικολάου, εξέφρασε εκ μέρους των εκπαιδευτικών την αγανάκτηση για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κενά στα γυμνάσια και στα λύκεια της Αρκαδίας, ακόμα και στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, σε κρίσιμες ειδικότητες όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Πάρα πολλά σχολεία και πάρα πολλές ώρες είναι ακάλυπτες από εκπαιδευτικούς. Επειδή το υπουργείο προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, κοντεύουν Χριστούγεννα και υπάρχουν ακόμα κενά.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γιαννόπουλος επέδωσε στον κ. Οικονομόπουλο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα τελευταία λειτουργικά κενά που δόθηκαν στη δημοσιότητα έχουν ημερομηνία 23 Αυγούστου και ότι από τότε ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί άλλα τόσα κενά. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, ενώ υποβάλλονται ερωτήματα γραπτώς στη διοίκηση, αυτά μένουν αναπάντητα.

Έχουμε καταγγελίες συναδέλφων που έχουν ώρες στην οργανική τους και χωρίς να το έχουν δηλώσει, τους στέλνουν και σε άλλα σχολεία 30 χλμ. μακριά, χωρίς να παίρνουν οδοιπορικά.

Ο κ. Οικονομόπουλος Δημήτρης, διευθυντής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τους άκουσε προσεκτικά Όπως είπε, το γραφείο του είναι πάντοτε ανοικτό σε όλους τους συναδέλφους. «Μας ενδιαφέρει ο εκπαιδευτικός, μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος. Σε σχέση με όλα αυτά που μου είπατε, πρέπει να τα μελετήσω και να σας απαντήσω».

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από το γραφείο, προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα ζητήματα που έθιξαν οι εκπαιδευτικοί.

Γαλανιάδη Εύα

 

Από το ArcadiaPortal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio