Με μεγάλη επιτυχία η 17η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Sat, 02/11/2019 - 21:10

Θεσμός έχει γίνει πλέον η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά που εορτάστηκε και φέτος για 17η χρονιά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργάνωσε ένα διήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κάστανο που παράγεται στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου όσοι βρέθηκαν  στα Άνω Δολιανά είχαν την τύχη να περιηγηθούν στον καστανεώνα της Ορεινής Βόρειας Κυνουρίας και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα με βάση το κάστανο, καθώς και την παραδοσιακή φασολάδα.

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου στην Αρκαδία είναι μερικοί από τους λόγους που εκατοντάδες επισκέπτες έδωσαν το «παρών» στην φετινή εκδήλωση στα Άνω Δολιανά.

 

ξξη

Με πρωταγωνιστές τα κάστανα οι νοικοκυρές των Άνω Δολιανών εδώ και μέρες προετοίμαζαν δεκάδες συνταγές με βάση το κάστανο, όπου και τις μοίραζαν στους επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού.

Κάστανα ψητά, και τηγανιτά καστανοκαρυδόπιτα, κέικ κάστανου, κουραμπιές από κάστανο, καστανοπιτάκια, κορμό με κάστανα, τρουφάκια με κάστανα, λικέρ από κάστανα, και πολλά άλλα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

κξ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργο Δημάκο να μιλά για την 17η γιορτή κάστανου η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι έχουν λατρέψει γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά.

Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν σήμερα στα Άνω Δολιανά, προλαβαίνουν, μιας και η γιορτή συνεχίζεται αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Κοινό ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr - AstrosNews.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook ΕΔΩ

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Sun, 03/11/2019 - 11:04 Permalink

3κουκε μαλλον το όνομα σου βγαίνει από τα 3 κουκιά που βρίσκει η λογική σου στην κάλπη. Με ξενώνες και μαγαζιά υπάρχει ζωή στα χωριά και δουλεύει ο κόσμος και ζει. Στην εθελοντική μαγική άλλη κατάσταση που ονειρεύεσαι ζήσε με τα ερείπια και την εγκατάλειψη και περίμενε τις νεράιδες

Submitted by Νικηταρας on Thu, 07/11/2019 - 20:28 Permalink

Οι κακίες μερικών δεν μαρτυρουν την πραγματικότητα. Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στο θέμα του πάρκινγκ που δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Όταν όλοι βοηθάνε γίνονται τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις με επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι πέρασαν από τα ανω δολιανα το 2ημερο αυτό μερικές χιλιάδες κόσμου και το σύνολο αυτών ενθουσιαστηκε. Και πάλι συγχαρητήρια παιδιά πάντα τέτοια!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio