Λαϊκή Συσπείρωση: Εγκαλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Τατούλη

Wed, 09/01/2019 - 19:20

Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα όχι μόνο κάνουν φτωχικές γιορτές, αλλά και ξεπαγιάζουν στον πρώτο  μεταμνημονιακό χειμώνα, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28 - 12 – 2018 επικεντρώνει μπουναμά – αποζημίωση στα χαρτιά, στον ανάδοχο του αμαρτωλού έργου Σκούρα – Πηρί στη Λακωνία ύψους 557.292ευρώ.

   Έχουν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις αποζημιώσεων στα χαρτιά στα έργα:
·       Κατασκευή του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας ύψους 412.492 ευρώ.
·       Βελτίωση του Δρόμου προς Κούβελο στη Μεσσηνία ύψους 397.144 ευρώ.
 

Ανάλογη ευνοϊκή μεταχείριση έχουν οι προηγούμενοι ανάδοχοι στα έργα «Αποχετευτικό του Κρανιδίου» στην Αργολίδα και «Φράγμα του Ασωπού» στην Κορινθία , αφού δεν έχουν τουλάχιστον καταπέσει υπέρ του Δημοσίου οι εγγυητικές επιστολές ύψους 4,5 και 8,5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, αφού εγκατέλειψαν τα έργα τσεπώνοντας και  εκατομμύρια ευρώ για έργο που δεν εκτέλεσαν.

Επειδή έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για την απάντηση της Περιφέρειας σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι δεν έχουν επιστραφεί οι εγγυητικές επιστολές, δίνουμε στη δημοσιότητα την με τον αριθμό 110/2015 απόφαση του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ Ερμιονίδος για τη διάλυση της εργολαβίας, που προφανώς συνοδεύτηκε από επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ύψους 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει η με αριθμό 113/2015 απόφαση του πενταμελούς εφετείου Ναυπλίου που ρητά αναφέρει ότι σωστά η Υπηρεσία δεν επιστρέφει τις εγγυητικές επιστολές στον ανάδοχο.

Για αυτά εμείς εγκαλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Τατούλη και για αυτά πρέπει να πάρουν θέση και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Λα'ίκή Συσπείρωση - δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ.

Comments

Submitted by Anonymous on Thu, 10/01/2019 - 00:51 Permalink

Τουλαχιστον εδω σε δημοκρατικη χωρα υπαρχει το δικαιωμα της κριτικης και της αποδοκιμασίας τοσο μεσω του γραπτου λογου οσο και μεσω των εκλογων,στον κομμουνισμο ομως δεν υπηρχε,δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει.γι αυτο οι υπηρετουντες το κκε βιωνουν μια υπαρξιακη ανησυχία.ωφελουνται απο την αστικη δημοκρατια ενω θελουν να την καταργησουν.

Submitted by Anonymous on Thu, 10/01/2019 - 16:32 Permalink

Μιλαει ο αναμεταδοτης του κρεμλινου με τα 2,5 δις $ δολαρια επιχορηγηση απο την εσσδ και τα κοκκινα απληρωτα μεροκαματα στους εργατες που εκτισαν τον περισσο

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio