Κοπή πίτας και πορεία στους καταρράκτες της Λεπίδας από τον ΣΑΟΟ (pics)

Παρ, 26/01/2018 - 08:22
Image
Image
Image
Image

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και ταυτόχρονα γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του στις 21 Ιανουαρίου 2018 στον Αη Γιάννη Κυνουριας (αφού η ιδρυτική συνέλευσή του έγινε την 20 Ιανουαρίου 1998 στο ξενοδοχείο Αρκαδία).

Πάνω από 100 ορειβάτες βρέθηκαν στην είσοδο του πανέμορφου φαραγγιού της Λεπίδας, λίγο έξω από τον Πλάτανο Κυνουρίας. Από εκεί όλοι μαζί ξεκινήσαμε για τον πρώτο καταρράκτη. Η πορεία ήταν μέσα από παραποτάμιο μονοπάτι, το οποίο είχαν καθαρίσει μέλη του συλλόγου μας μαζί με κατοίκους του Αη Γιάννη.

 Μετά από μία ώρα πορείας η πρώτη ομάδα έφτασε στον πρώτο καταρράκτη («Καταρράκτης Τσουλήθρας, ο οποίος σχηματίζεται από την πηγή της Σπασμένης Βρύσης και την Πηγή της Τσιφοράς ) και γύρισε πίσω από την ίδια διαδρομή.

Η δεύτερη ομάδα συνέχισε προς τον δεύτερο και εντυπωσιακότερο (μονοκόμματο) καταρράκτη (ο οποίος βρίσκεται στο ύψος της σάρας) έπειτα από μια ώρα ακόμη πορείας. Η θέα προς το φαράγγι της Λεπίδας από ψηλά ήταν εκπληκτική. Αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες φωτογραφίες συνεχίσαμε προς το οροπέδιο του Ξηροκαμπίου.

Μια μικρή ομάδα επισκέφτηκε και τον τρίτο καταρράκτη. Η διάσχιστη του  οροπεδίουτου Ξηροκαμπίου ήταν εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα. Περπατούσαμε πλάι από τους παραπόταμους της Λεπίδας, από εγκαταλελειμμένο μαντριά, κοπάδια αμέριμνων αμνών.

Επίσης αντικρίσαμε την χιονισμένη ψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα (Τούρλα ή Κρόνιον) και τα τείχη του Κάστρου της Ωριάς. Φτάνοντας στον γραφικό Αη Ιωάννη, συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας, όπου και κόψαμε την πίτα μας.

Ακολούθησε επίσκεψη στις τοπικές ταβέρνες.

Ευχόμαστε στους φίλου και τα μέλη του Συλλόγου μας, καλή ορειβατική χρονιά με υγεία, ευδαιμονία και Πάντα Ψηλά!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio