Κωνσταντινόπουλος: Χαμένα χρόνια και ψέματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το έργο τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη

Fri, 19/10/2018 - 20:00

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδ.Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευστ. Γιαννακίδη, με θέμα: «Ένταξη έργου β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Αρκαδίας».

ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ

Το έργο, ύψους 15 εκ.ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014.
Το 2015, μόλις γίνατε Κυβέρνηση, το απεντάξατε.
Στις 26 Μαΐου 2017, ο κ.Χαρίτσης δεσμεύθηκε πως το έργο θα έχει ενταχθεί ως τον Φεβρουάριο του 2018, με την αναθεώρηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Στις 27Φεβρουαρίου 2018, ο κ.Τσίπρας, από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ανακοίνωσε πως το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσα στο 2018 και θα υλοποιηθεί.
Στις 17 Απριλίου 2018, ο κ.Χαρίτσης δεν προσήλθε στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτησή μου.
Στις 8 Ιουνίου 2018, δεσμεύθηκε (ξανά!) πως εντός του Β΄εξαμήνου 2018 θα προχωρήσει σε πρόσκληση.

Αν ήσαστε κάτοικος της Μεγαλόπολης, πολίτης της Αρκαδίας, τι θα πιστεύατε μετά από όλα αυτά; Ποιον να πιστέψουμε; Ποιος λέει την αλήθεια, εσείς ή ο κ.Τσίπρας;

Δεν με απασχολούν οι εντυπώσεις, αλλά η υλοποίηση του έργου. Και ελπίζω, εύχομαι, να μη φύγετε από την Κυβέρνηση χωρίς να έχει ούτε καν ενταχθεί το έργο. Σε λίγο φεύγετε, κάντε κάτι!

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Γιαννακίδης υποσχέθηκε ξανά πως εντός του 2018 θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Δελτίο Τύπου

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio