Για τις εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Αγορά ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας (pics,vid)

Πέμ, 04/04/2019 - 19:07
Image

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:  «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Αγορά» την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.  

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, του Αγροδιατροφικού Κλάδου, για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις των αγορών της Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Σουηδίας και τις ευκαιρίες εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. 

ο

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Σύμβουλοι των Πρεσβειών της Ελλάδας σε Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Στοκχόλμη.  

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητηρίου έθεσε το θέμα της αξιοποίησης του Ψυχιατρείου Τρίπολης, όπως αυτό είχε τεθεί στο αναπτυξιακό Συνέδριο, σημειώνοντας ότι οι υποδομές του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου θα μπορούν να μεταφερθούν, στο παλαιό Ψυχιατρείο, προσθέτοντας την αναγκη δημιουργία ενός συνεδριακού Κέντρου στο ίδιο σημείο.

τι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ένα εκθεσιακό κέντρο στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο παλιό κτίριο του Ψυχιατρείου Τρίπολης.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Αγγελάκης μίλησε για τους φετινούς στόχους  οι οποίοι εστιάζουν στον υποκλάδο των Τυροκομικών Προϊόντων και σηματοδοτούν την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής & προώθησης των Γαλακτοκομικών – Τυροκομικών προϊόντων της χώρας. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των Ελληνικών εξαγωγών προγραμματίζεται σειρά στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα, 10 Ιουνίου 2019 & στη Λάρισα, 12 Ιουνίου 2019 με αγοραστές από Ασία, Ωκεανία, Άπω Ανατολή, ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη.

Επίσης στοχεύουν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Μένου Αγγελάκη διευθυντή προβολής και προώθησης στο Enterprise Greece, του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Τρουπή, του πρώην προέδρου της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και του κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΕΠ.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio