Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε ορεινές περιοχές της Αρκαδίας

Τρί, 26/11/2019 - 12:50
Image

Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της και εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών και μια ληστεία

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή, προσήχθησαν χθες το πρωί, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 33,25,21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, ληστεία και πλαστογραφία.

Οι προσαγωγές των δραστών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, για υποθέσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί από τα μέλη της συμμορίας σε περιοχές της Αρκαδίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν από την 14-11-2019 μέχρι και την 17-11-2019, συνολικά έξι τετελεσμένες κλοπές, τέσσερις απόπειρες κλοπών και μια ληστεία, σε οικίες, σε ορεινές περιοχές της Ηλείας (Κλεινδία, Καράτουλα, Γραίκα, Απιδούλα, Βουλιαγμένη, Πανόπουλο) και της Αχαΐας (Κυπαρίσσι, Αγία Ελεούσα, Δαφνούλα), απ΄όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας (6.200) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου του 21χρονου, με το οποίο μετέβαιναν κυρίως σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Το αυτοκίνητό του 21χρονου κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών πράξεων της συμμορίας, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μια λεπίδα και μια μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio