Ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου στην Βουλή για την επένδυση στο Ελληνικό

Πέμ, 30/11/2017 - 14:51
Image

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2017

Κονιόδου: «Το ύψος των κτιρίων ως όρος της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά είναι« ευκταίο».

Στην συζήτηση που έγινε σήμερα στην Βουλή μετά από την επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Ο κ. Η Κωνσταντινούπολη για την επένδυση στην Ελλάδα υπενθύμισε τη σημασία της άμεσης υλοποίησης του έργου καθώς θα δημιουργηθούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας και έσοδα 8.2 δισ. Ευρώ. Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπράξης, υπενθύμισε στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κονδύλης των συμβάσεων που έχει υπογράψει η ίδια η Κυβέρνηση με την επενδυτική εταιρεία «Lamda Development» καθώς και τα νέα εμπόδια που προκύπτουν από την έκθεση της εταιρίας σχετικά με τους χώρους που χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικοί χώροι καθώς και το ύψος των κτιρίων.
Στην απάντησή της η Υπουργός δήλωσε ότι το ύψος των κτιρίων δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει απλώς «ευκταία» χαρακτήρα και ότι το θέμα της ύψους δεν έχει αρμοδιότητα του Υπ. Πολιτισμού, αλλά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο εκδίδει και το Προεδρικό Διάταγμα. Διαβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει καμία ανατροπή των όρων της σύμβασης και ότι η επένδυση συνεχίζεται ομαλά. Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι θα καταθέσει ερώτηση και προς το Υπ. Περιβαλλοντος και επισημαίνει ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί να υπογραφεί το Δεκέμβριο πράγμα που σημαίνει ότι το έργο θα καθυστερήσει μαζί με το θετικό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio