Ενημέρωση για την γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό από ιατρούς του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (vid)

Παρ, 25/10/2019 - 08:00
Image

Για τη γρίπη και τον προληπτικό εμβολιασμό μίλησαν η κυρία Γαρυφαλιά Βλάχου, πνευμονολόγος, και ο κ. Παρασκευάς Νίκου, παθολόγος - λοιμωξιολόγος με στόχο τη μείωση της εξάπλωση του ιού.

Οι γιατροί επεσήμαναν την αναγκαιότητα εμβολιασμού καθώς, όπως τόνισαν: «Δεν θέλουμε το 2020 να έχουμε θανάτους από γρίπη η οποία μπορεί να προληφθεί».

Επίσης, αναφέρθηκαν στα γενικά χαρακτηριστικά και στις λοιμώξεις του ιού, σημειώνοντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κάποιος από τη γρίπη είναι ο ετήσιος έγκαιρος εμβολιασμός ο οποίος δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Νίκου ανέφερε ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους.

Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και θεωρούνται ανασοκατασταλμένοι οφείλουν να εμβολιαστούν

Η κυρία Βλάχου μίλησε για τον εμβολιασμό και για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και πότε.

Όταν κάποιος κάνει το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι δεν θα νοσήσει, αλλά ότι δεν θα κάνει τις θανατηφόρες επιπλοκές

Το αντιγριπικό εμβόλιο έχει φανεί ότι προστατεύει από τη νόσο το 70%-90% των ατόμων που εμβολιάζονται.  Στους ηλικιωμένους και σε πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, το εμβόλιο συχνά είναι λιγότερο αποτελεσματικό, αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους από επιπλοκές.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio