Εγκαίνια 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας (pics,vid)

Τετ, 15/08/2018 - 16:04
Image
Image

Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου, όπου υπάρχουν τα περίπτερα, και μετά τον αγιασμό και τις συνήθεις ομιλίες, έκοψαν την κορδέλα και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.

Ως είθισται, η έκθεση διοργανώνεται στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής, σε έναν ειδυλλιακό χώρο που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια και συνορεύει με τα σπουδαιότερα μνημεία της τεγεατικής αρχαιότητας. Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο, παράλληλα με τη φημισμένη εμποροπανήγυρη, την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, την αρχαιότερη τοπική έκθεση της χώρας.

Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας έχει καταξιωθεί ως θεσμός και έχει συντελέσει στη βελτίωση της παραγωγής και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.

Το στοίχημα για τους διοργανωτές της τα τελευταία χρόνια ήταν να διατηρηθεί επίκαιρη, προσαρμοζόμενη στη ραγδαία μετεξέλιξη των παγκόσμιων δεδομένων και συνεπώς και της ελληνικής πραγματικότητας, αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες και της Tεγεατικής κοινωνίας.

Στο περιθώριο των ομιλιών ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου με χαρά ανήγγειλε και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα που γίνονται στο γήπεδο της Τεγέας ενώ έκανε αναφορά και στις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αξιοποίηση του πάρκου της Τεγέας.

Απόι την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελλοπονήσου Πέτρους Τατούλης όπως τόνισε είναι καιρός να ενώσουν όλοι δυνάμεις για να μπορέσει η χώρα να πάρει μπροστά και επισήμανε πως στόχος της Περιφέρειας είναι η ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση του πανηγυριού της Τεγέας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στάθηκε στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και θρησκευτική χροιά που δίνει το πανηγύρι της Τεγέας στην περιοχή της Τρίπολης ενώ ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλίου έκανε μίλησε για το κομμάτι της ανάπτυξης τέτοιοων εκδηλώσεων.

Η έκθεση και η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου.

Περισσότερες φωτογραφίες  arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio