Δυναμικό παρόν του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Ελλα-δικά μας»

Τρί, 06/03/2018 - 14:12
Image

Σημείο συνάντησης παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων αποτέλεσε η εκδήλωση  της πρωτοβουλίας «Ελλα-δικά μας»  που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο "ELITE CITY RESORT" στην Καλαμάτα.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ενημερώθηκαν για τις δράσεις, το όραμα, τις αξίες και τους στόχους της πρωτοβουλίας «Ελλα-δικά μας» και τους τρόπους συμμετοχής τους σε αυτό. Σημειώνεται  ότι  πρωτοβουλία “προέρχεται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών - μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας”.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσώπησαν ο  Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τρουπής, τo μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της  Εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου "ΑΓΑΠΗΝΩΡ" κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και το μέλος του Επιμελητηρίου κ.Βασίλης Σαλάκος, και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Ελλα-δικά μας»  με την εταιρία MEDITERRANEAN FOODS Α.Ε., που σημειώνεται ότι είναι η μοναδική εταιρία από την Αρκαδία που συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σημαντικές συναντήσεις με επαγγελματίες είχαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την τόνωση και αύξηση  των Ελληνικών εξαγωγών.

Ο κ. Μπουντρούκας στη διάρκεια των συνομιλιών ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αρωγός της εξωστρέφειας,  προγραμματίζει η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Αρκαδία με γνώμονα να αναβαθμιστεί το brand «Ελλα-δικά μας» και να γίνει γνωστό και στις επιχειρήσεις της Αρκαδίας.

Καλεί δε τις Αρκαδικές επιχειρήσεις, που έχουν τις προδιαγραφές, να εγγραφούν στην πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές στους κλάδους της μεταποίησης και την παραγωγικότητας με σκοπό την ισχυροποίηση του brand «made in Greece».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. 

Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που Δημιουργούνται, Παράγονται και Ανήκουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας. Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας μας ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της. 

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ δεσμεύεται να αναλαμβάνει να υποστηρίζει, να προβάλλει, να επιβραβεύει και να εμπνέει  δράσεις που:

•          Αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας.

•          Αναδεικνύουν την σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε Ελληνικές εταιρίες ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο. 

•          Προβάλλουν την Ελλάδα μέσα από τις δραστηριότητες των Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων.

•          Συμβάλλουν στην άμεση μείωση του εμπορικού ελλείμματος.

•          Δημιουργούν υψηλό αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας στα Ελληνικά προϊόντα.

•          Εξασφαλίζουν και προωθούν τον υγιή ανταγωνισμό στη λειτουργία της αγοράς.

•          Εκπαιδεύουν την κοινωνία και τους κοινωνικούς εταίρους για την υψηλότερη, σχετική, προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι ελληνικής ιδιοκτησίας, παραγωγικές εταιρίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας.

•          Μελετούν, ερευνούν και τεκμηριώνουν ιστορικά την Ελληνική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη προϊόντων στην χώρα μας.

•          Καθιστούν γνωστό το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τα προϊόντα που επισημαίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

•          Εκπαιδεύουν τους νέους στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγή.

•          Αναπτύσσουν συνεργασίες και κοινές προωθητικές πρωτοβουλίες μεταξύ των παραγωγικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας.

 

Μεγάλες και σημαντικές εταιρίες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία

Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aυγά Βλαχάκη, Χαΐτογλου, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Mill, Tottis pack.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: ella-dikamas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio