Δυναμικά μπροστά η Αρκαδία στον θεματικό τουρισμό (pics)

Δευ, 22/04/2019 - 11:28
Image

Δυναμική η παρουσία της Αρκαδίας στην 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων στην Καλαμάτα το τριήμερο 19-21 Απριλίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για πρώτη φορά όλες οι επιχειρήσεις θεματικού τουρισμού της Πελοποννήσου (δραστηριότητες φύσης – outdoor activities)  συγκεντρώθηκαν  σε μία  έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων (αναρρίχηση, ορειβασία, hiking, trekking, εταιρίες περιηγητικού τουρισμού, rafting, kite, wind surfing, mountain bike, go kart, αλεξίπτωτο πλαγιάς, paintball, ιππασία, sailing, ενοικίαση σκαφών αναψυχής, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, πιστοποιημένα καταδυτικά κέντρα, σχολές καταδύσεων, εξοπλισμός υποβρύχιας δραστηριότητας).

Το Menalon trail και τo Parnon trail ανέδειξαν τις  φυσικές ομορφιές της Αρκαδίας και κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης.

Menalon trail: Η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης τo Menalon trail, το πρώτο πιστοποιημένο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία πεζοπόρων ελληνικό πεζοπορικό μονοπάτι 75 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη Στεμνίτσα και φτάνει στα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, τη Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο, αναδεικνύει χώρους της κλασικής περιόδου, πρωτοβυζαντινά μοναστήρια και παραδοσιακά χωριά.

Parnon trail: Με τη συνεργασία δύο ΚΟΙΝΣΕΠ της Κυνουρίας, της «5ENTE»  και της «A Xώρα Nάμου» (ο τόπος μου) δημιουργείται ένα νέο μονοπάτι στην Κυνουρία Αρκαδίας, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, αρχαία και νεώτερα μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έμφαση στην τσακώνικη παράδοση και κουλτούρα.

Ο κ. Γιώργος Αλεξάνδρου  παρουσίασε την «Α Χώρα Νάμου» ΚΟΙΝΣΕΠ  η οποία δραστηριοποιείται στην προώθηση τουριστικού προϊόντος αθλητισμού και τουρισμού:

Στον τουριστικό τομέα με την έκδοση έντυπου ταξιδιωτικού οδηγού για την Κυνουρία visit Kynouria.gr και την πλατφόρμα travel2peloponnese.com.

Στον αθλητικό τομέα: Διοργάνωση  αθλητικών δράσεων: Τyros Run, Tyros Triathlon.

Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου δείχνοντας πως η περιφέρεια έχει ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της την τουριστική ανάπτυξη και στοχεύει στην ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού και κατ’ επέκταση την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.  Αναδεικνύοντας με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, σκοπεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη δημιουργήσει τρία cluster εναλλακτικού τουρισμού.
«Υπάρχει το Λεωνίδιο, το Κυπαρίσσι, μελετούμε ένα μεγάλο καινούργιο αναρριχητικό πάρκο στην περιοχή της Λακωνίας με την Αρκαδία, στον Άγιο Νικόλαο και υπάρχει ένα φυσικό πάρκο με ολοκληρωμένη τη μελέτη στην περιοχή των ορίων Αργολίδας – Αρκαδίας» σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Το δεύτερο cluster είναι τα καταδυτικά πάρκα, ανέφερε ο κ. Τατούλης, όπου η πρώτη επίσημη αδειοδότηση του πρώτου επισκέψιμου καταδυτικού πάρκου δίνει μια εντελώς διαφορετική προϋπόθεση σε μια προώθηση ενός στοχευμένου τουριστικού προϊόντος, που απευθύνεται σε μια κρίσιμη μάζα Ευρωπαίων πολιτών στα 10 εκατομμύρια περίπου.

Το τρίτο cluster είναι η δημιουργία των μονοπατιών, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί τη δυνατότητα δημιουργίας του πιο σύγχρονου και μεγαλύτερου δικτύου μονοπατιών στην Ευρώπη, που θα ξεπερνούν στο τέλος του 2019 τα 1.300 χιλιόμετρα οργανωμένων μονοπατιών, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι πιστοποιημένα. «Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο της δράσης μας αυτής δημιουργεί μια καινούργια οικονομία. Πάνω σε αυτή δημιουργούνται αρκετές νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το μοντέλο των ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να οργανώσουν το δικό τους οικονομικό ενδιαφέρον.

Η 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων είχε στόχο την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων. Με αντιπροσωπείες από όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, ειδικούς θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού η έκθεση θέλει μέσα από συνέργιες, δικτύωση, δημιουργία clusters και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα με τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών.

 

Από το ArcadiaPortal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio