Δακρυγόνα στην Τρίπολη στο συλλαλητήριο κατά του Αναπτυξιακού Συνεδρίου (pics,vid)

Τετ, 28/02/2018 - 08:39
Image

ε δακρυγόνα απάντησε η Αστυνομία στις επίμονες προσπάθειες των διαδηλωτών να προσεγγίσουν τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη, όπου θα απεύθυνε ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ήταν σε δύο μπλοκ, το ένα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και το άλλο στην Πλατεία Πετρινού και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Οι διαδηλωτές αφού έκοψαν αρχικά την κορδέλα που ήταν μπροστά από το κατάστημα «Γερμανός» στην οδό Εθνικής Αντίστασης συνάντησαν τις πρώτες κλούβες των ΜΑΤ λίγα μέτρα πιο κάτω ακριβώς έξω από την μπουτίκ του Αστέρα στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δημητρακοπούλου.

AST

Η άρνηση των δυνάμεων της Αστυνομίας έφερε τις πρώτες στιγμές έντασης και διαμαρτυρίας από τους διαδηλωτές όπου έφυγαν προς τα στενά της Δημητρακοπούλου με στόχο και πάλι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Εκεί και πάλι διμοιρίες της αστυνομίας προσπάθησαν να αποτρέψουν τους διαδηλωτές με την ένταση να ανεβαίνει και ο δρόμος να ανοίγει αφού οι συγκεντρωμένοι έσπρωξαν με τα χέρια το λεωφορείο της αστυνομίας που ήταν σταθμευμένο.

Επί της οδού Παπαρρηγοπούλου υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και κλούβες με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται και να γίνεται η πρώτη ρίψη χημικών με το σκηνικό έντασης και πάλι να φουντώνει και τους διαδηλωτές να γυρίζουν και πάλι με κατεύθυνες την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

ass

Μπροστά από το Star Store στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δημητρακοπούλου τα πνεύματα οξύνθηκαν υπερβολικά με ομάδα των διαδηλωτών να επιχειρεί να σπάσει των αστυνομικό κλοιό και γίνεται εκτενής ρίψη χημικών που είχε ως αποτέλεσμα ένταση ακόμα και λιποθυμίες διαδηλωτών.

Ακολούθησαν αντικυβερνητικά συνθήματα και αποδοκιμασίες αλλά και νέα προσπάθεια για να περάσουν οι διαδηλωτές από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Δημητρακοπούλου προς τα κάτω σπρώχνοντας τις κλούβες των ΜΑΤ με τους αστυνομικούς να απαντούν με νέο κύκλο χημικών με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί σε ένα εκρηκτικό σκηνικό.

kke

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πράγματα οξύνθηκαν και λίγα λεπτά αργότερα ανάμεσα στις δύο διαδηλώσεις αλλά και το γεγονός πως το συλλαλητήριο «έσπασε» πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

φωτογραφίες ArcadiaPortal.gr και EUROKINISSI - Βασίλης Παπαδόπουλος

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio